CP pallets staat voor Chemische Pallets. Chemiepallets zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor de Europese chemische en kunststofindustrie. De standaard is ontwikkeld om de grote diversiteit aan afmetingen te harmoniseren. CP pallets zijn transporteenheden die bestaan uit een reeks van 9 houten typen; verschillend van afmetingen waarop goederen kunnen worden opgeslagen en vervoerd. De chemische pallets worden vooral gebruikt voor het vervoer en opslag van vaten met vloeistoffen, zakgoed, big-bag zakken en octabins.

Tegenwoordig wordt de CP pallet niet alleen gebruikt in de chemische industrie, maar ook in andere industrieën, vanwege hun hoge economische waarde. Ook deze pallet kan eenvoudig worden verplaatst met een pompwagen of een vorkheftruck. De chemische pallet is een veel gebruikt alternatief voor de welbekende europallet.

Verschillende formaten CP pallets

De verschillende formaten chemische pallets worden aangeduid met CP1 t/m CP9.  Hieronder staan de afmetingen van de verschillende Chemiepallets aangeduid. Sommige modellen hebben dezelfde afmetingen, maar verschillen in de constructie van het onderdek.

De reeks van negen houten plateaus is verschillend qua afmetingen, afhankelijk van de goederen die erop vervoerd worden. De CP 1 t/m CP 5 Chemiepallets worden ook wel ‘skids’ genoemd, dat zijn pallets zonder een bodemdek en worden door de meerderheid van de bedrijven gebruikt.

De CP 6 t/m CP 9 pallet is uitgevoerd met twee niveaus: bovendek, blokken en onderdek. Deze constructie maakt de pallets stabieler dan de CP 1 t/m CP 5 pallet.

Eigenschappen

  • De CP-1 en CP- 6: Afmetingen van beide pallets 1000 x 1200 mm. Belangrijkste verschil zit in het onderdek. De CP-6 heeft een rondlopend onderdek, waardoor een gelijkmatigere verdeling van de lading mogelijk is.
  • De CP-3 en CP-9: Afmeting van beide pallets is 1140 x 1140 mm. De CP-3 pallet heeft 3 onderlatten en de CP-9 heeft net als de CP-6 een rondlopend onderdek. Chemiepallets worden voornamelijk gebruikt voor vaten, octabins en big-bags.
  • De CP-4 en CP-7: Afmeting van beide pallets is 1100 x 1300 mm. CP-4 heeft 3 onderlatten. De CP-7 pallet heeft daarentegen 6 onderlatten, ook vaak rondloper genoemd.
  • De CP-5 pallet: Afmeting van 780 x 1140 mm. Wordt vaak gebruikt voor het transport in containers.
  • De CP-8 pallet: Afmeting 1140 x 1140 mm; qua afmeting en onderdek gelijk aan de CP-9 pallet, maar de CP-8 pallet heeft in het bovendek een gat waardoor deze pallet kan worden gebruikt voor big-bags met onderlossing.

Duurzaam gebruik

Houten pallets zijn relatief goedkoop en milieuvriendelijk. LAPACK is een PEFC gecertificeerd bedrijf; ons hout komt uit gecertificeerde bossen. LAPACK streeft er naar een pallet zo vaak mogelijk her te gebruiken. Oude pallets worden compleet gerepareerd en vinden weer hun weg naar nieuwe klanten.

Wilt u uw gebruikte pallets aanbieden om te verkopen, neem dan contact met ons op!

CP pallets  CP pallets  CP pallets