Euro pallet is de meest gebruikte pallet in Europa. Het is een veelzijdige, milieuvriendelijke en duurzame ladingdrager. De afmetingen en specificaties zijn vastgelegd door de European Pallet Association. De afmetingen van de Euro pallet zijn: 80 cm breed, 120 cm lang en 14.4 cm hoog met een draaglast van 1500 kilogram. De pallets kunnen worden verplaatst met een pompwagen (palletwagen) of een vorkheftruck. De Europallets zijn te herkennen aan de klossen. Op de linker en de rechter klos staat ‘EUR’, ‘EPAL’ of ‘UIC’ en op de middelste klos staat de naam van de producent of opdrachtgever.

Vanwege de sterke eigenschappen op het gebied van milieuvriendelijkheid, meervoudig gebruik en uitstekende hygiënische normen bieden ze financiële voordelen voor de toekomst.

Euro pallet voordelen:

  • Europallets hebben een gestandaardiseerde afmetingen
  • Goede hygiënische normen
  • Hoge kwaliteit
  • Lange levenscyclus
  • Duurzaam
  • Constante ruilwaarde

Scherpe inkoop prijzen

Dankzij ons brede internationale inkoop netwerk kan LAPACK uw pallet leveren tegen een zeer concurrerend prijsniveau. Wij zijn een PEFC gecertificeerd bedrijf; u bent ervan verzekerd dat ons hout uit gecertificeerde bossen komt. Indien u wenst, kunnen wij uw pallets leveren met een ISPM15 certificaat.

Hergebruik Euro pallet

LAPACK past duurzaamheid overal in toe. LAPACK streeft er naar een pallet zo vaak mogelijk her te gebruiken. Ons bedrijf profileert zich bewust in de markt van de zogenaamde retourstroom. Oude pallets (link pallet markt) van klanten worden compleet gerepareerd en vinden weer hun weg naar nieuwe klanten. De gebruikte Europallets zijn leverbaar in de uitvoeringen, licht, halfzwaar en zwaar. We leveren zowel houten als kunststof gebruikte pallets. Afhankelijk van uw logistieke toepassing hebben wij een gebruikte pallet voor u beschikbaar.

Wij dragen in samenwerking met u, bij aan het verduurzamen van de logistieke keten; wij kopen uw overbodige pallets graag in. Met onze geavanceerde sorteerlijn en onze door de jaren opgebouwde expertise, geven wij uw pallet een verantwoord tweede leven.

Wilt u uw gebruikte Europallets aanbieden om te verkopen, neem dan contact met ons op! (link).

Of het nu gaat om eenmalige orders of partijen die per maand afgenomen worden; alles is mogelijk. In het laatste geval zijn er, voor u voordelige, meerjarencontracten mogelijk.

Lapack

Vanaf de start in 1962 heeft LAPACK in de afgelopen decennia een zeer brede kennis opgedaan op het gebied van pallets, kisten, kratten, speciaal verpakkingen, lastdragers en andere houten productdragers en logistieke hulpmiddelen. Gecombineerd met branche specifieke kennis en toepassingservaring zijn we daardoor uitgegroeid tot een markt- en klantgericht bedrijf en zijn we uw betrouwbare partner op logistiek gebied.

Wilt u uw gebruikte pallets aanbieden om te verkopen, neem dan contact met ons op!

Euro pallet Euro pallet Euro pallet