In 1962 is het bedrijf gestart door de heer H.H. Scholte met de productie van aardappelkiemkistjes als belangrijkste activiteit. Hiermee is de basis gelegd voor het markt- en klantgerichte bedrijf dat er nu staat: een moderne leverancier van pallets, kisten kratten bokken en andere houten productdragers en logistieke hulpmiddelen.

In 1985 wordt het bedrijf overgenomen door J. Scholte. Hij breidt het bedrijf verder uit en verplaatst de productie naar de huidige locatie aan het Open Einde 3 in Musselkanaal. De locatie is ruim 10 hectare groot. In het begin van de 21e eeuw breiden de activiteiten zich verder uit met de productie van klant specifieke kisten en kratten.

Op 1 januari 2007  wordt het bedrijf overgenomen door de heer J. Laning. Hij zet zich in om de producten verder te innoveren en het bedrijf internationaal op de kaart te zetten. In 2013 wordt de heer J. Drees mede-eigenaar van LAPACK B.V. Als COO legt hij zich toe op productoptimalisatie en kwaliteitsverbetering.

Met de overname van Messendorp in Foxhol en De Jong Pallets in Gorredijk versterkt LAPACK haar positie in het noorden van Nederland. De oprichting van LAPACK BVBA in Aalter in België en LAPACK GmbH geven gestalte aan de internationale ambities van de LAPACK groep.