Duurzaamheid in de genen

LAPACK verkoopt en produceert houten verpakkingen, zij doet dit met een duidelijke visie. LAPACK wil zo dicht mogelijk bij haar klanten staan en samen met de klant de meest passende strategie ontwikkelen voor de toepassing van haar producten. Hierbij valt te denken aan EDI oplossingen, JIT leveringen, retourstroom management, reductie van het aantal vervoersbewegingen, productoptimalisatie en optimalisatie van afnamehoeveelheden.

 

Lapack - Duurzaamheid in de genen

Hoogwaardige producten

De naam LAPACK staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid; ofwel voor hoogwaardige en zo nodig op maat gemaakte producten, een ‘just in time’ levering en een continuïteit in gemaakte afspraken. Elke dag produceren we meer dan 15.000  producten die vanuit onze locaties direct bij onze klanten worden afgeleverd. Onze klanten worden dagelijks door ons voorzien van hun specifieke producten. In onze uitgebreide klantenkring bevinden zich kleine en middelgrote bedrijven tot en met grote internationale spelers, en alles wat daar tussenin zit.

Sinds 2007 produceren wij een verscheidenheid aan houten logistieke producten met de kwaliteitsstempel  ‘LAPACK The Art Of Packaging’. Onze klanten vertrouwen op onze expertise en weten dat ze zo de meest kosteneffectieve oplossing krijgen voor elke gewenste logistieke toepassing.

Kwaliteit en ervaring

Vanuit ons hoofdkantoor in Musselkanaal en de productievestigingen in Foxhol, Gorredijk, Marsberg en Aalter zijn 220 medewerkers werkzaam voor klanten in heel Europa om die te voorzien van hoogwaardige logistieke producten en diensten en zo bij te dragen aan een duurzame bedrijfscontinuïteit en hoge efficiëntie.

De kwaliteit van onze producten en het brede scala aan diensten en adviezen zijn het resultaat van de nauwe samenwerking met onze klanten en de ervaring die we hierin hebben opgedaan.

Door het mogen uitvoeren van projecten voor bekende klanten is er in de afgelopen decennia een stabiele basis aan kennis opgebouwd wat ons heeft gemaakt tot uw betrouwbare partner op logistiek gebied.

Lapack - Enonomisch en verstandig zaken doen

Economisch

Open minded en verstandig  zaken doen is het motto bij LAPACK. Op een gezonde wijze producten in de markt zetten waarbij iedereen zich comfortabel voelt en lange termijn relaties gewaarborgd worden. LAPACK verwacht van haar klanten dat zij een positieve bijdrage leveren aan de continuïteit van het bedrijf en belang hebben bij het aangaan van langdurige relaties. LAPACK is bereid te investeren in oplossingen die beide partijen ten goede komen. Hiermee waarborgt LAPACK  niet alleen de toekomst van LAPACK en haar medewerkers maar zijn we ook een betrouwbare partner voor onze afnemers die moeten kunnen rekenen op onze continuïteit.

 

Lapack - Sociaal en ergonomische productieomgeving

Sociaal

LAPACK biedt haar medewerkers een ergonomisch verantwoorde productieomgeving. Steeds verdergaande robotisering biedt een duidelijke verbetering van de arbeidsomstandigheden. Met een uitgebreid trainings- en opleidingsprogramma dragen we bij aan de verdere ontwikkeling van onze mensen en ons bedrijf. Tevens biedt LAPACK arbeidsplaatsen aan mensen met een beperking die waar mogelijk gewoon meedraaien in het gewone productieproces. Als werkgever denken we graag mee over het welzijn van onze medewerkers.

 

Product

Bij LAPACK heeft innovatie een hoge prioriteit. Met name pallets hebben al jarenlang dezelfde specificaties. Bij LAPACK streven we ernaar om pallets en verpakkingen  optimaal op de toepassing van de klant af te stemmen. Verder zijn we continue op zoek naar verbeteringen die dan weer toegepast kunnen worden in onze producten. Een goed voorbeeld hiervan is de verbeterde hoekstijl in de A-box, de nieuwe standaard in aardappelkisten. Door zijn revolutionaire ontwerp is de A-box bewezen sterker en levert zij door haar sluitende ontwerp een bijdrage aan het verminderen van lekverliezen bij het beluchten van kisten. Ook bieden wij naast de door onszelf gefabriceerde producten oplossingen aan die bijdragen aan een verdere optimalisatie en veiligheid in de logistieke keten of uw magazijn.

IPPC en PEFC zijn standaardwaarden binnen LAPACK. Daarnaast speelt LAPACK een actieve rol binnen de EPV, de branchevereniging van palletproducenten om haar kernwaarden ook verder in de branche gedragen te krijgen. LAPACK is PEFC, ISPM15, ISO9001 en in Musselkanaal zelfs ISO 14001 gecertificeerd.

 

Lapack - Optimale logistiek en efficient hergebruik

Milieu

In het kader van de milieuvriendelijkheid managen wij uw en onze retourstromen en zorgen wij voor efficiënt hergebruik van hout.  Hiermee leveren we een positieve bijdrage aan het reduceren van de CO2 uitstoot. Met onze vijf vestigingen proberen we onze producten zo dicht mogelijk bij de klant te produceren om zo het aantal transportkilometers te beperken. Het is het streven van LAPACK om het aantal productielocaties uit te breiden om dit zo nog verder te optimaliseren.

 

Vragen of liever persoonlijk contact?

We kijken uit naar uw bericht.