Lapack – Epal 2 pallet

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn Europallets de meest gebruikte pallets in Europa. Een Europallet (officieel: EUR-pallet) is een houten pallet met afmetingen en specificaties die door de European Pallet Association (EPAL) vastgelegd zijn en eenvoudig kan worden verplaatst met een pompwagen (ook wel palletwagen genoemd) of een vorkheftruck. De pallets zijn 80 cm breed, 120 cm lang en 14,4 cm hoog en hebben een draaglast van 1500 kilogram.

De Europallet is te herkennen aan de klossen. Op de linker en de rechter klos staat ‘EUR’, ‘EPAL’ of ‘UIC’ en op de middelste klos staat de naam van de producent of opdrachtgever. EPAL-Europallets spelen een bepalende rol in de hedendaagse wereldeconomie als veelzijdige, duurzame en milieuvriendelijke ladingdragers. De overtuigende argumenten van milieuvriendelijk en meervoudig gebruik en uitstekende hygiënische normen bieden ook financiële voordelen voor de toekomst.

Alle Europallets, zowel nieuwe als gebruikte, circuleren in een internationaal ruilsysteem en hebben in Europa een constante ruilwaarde tussen de 7 en 10 euro. Dit wordt ook wel Europallet statiegeld genoemd.

Specifications Epal Euro Pallet

Dimensions1.000 x 1.200 x 162 mm
Weight31 kg
Maximum load capacity1.500 kg
Materialwood
Repairsno
Purchasenew / used
EPALyes
ISPM15yes

 

Offerte aanvragen Euro Pallets

  • Direct contact? Bel 0599 41 24 37

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of liever persoonlijk contact?

We kijken uit naar uw bericht.