Doordacht duurzaam ondernemen is een voorwaarde om succesvol te kunnen blijven in de toekomst. Lapack wil voorloper zijn in het gebruik van aantoonbaar duurzaam, gecertificeerd hout.

‘Wij willen de duurzame productie van houten verpakkingsmaterialen stimuleren en transparant maken’, verduidelijkt Theo Terra, hoofd Sales en Marketing van Lapack.

Als lid van de Europese federatie voor de houten emballage- en palletindustrie FEFPEB onderschrijft Lapack de doelstellingen over duurzaamheid voor de Nederlandse palletindustrie. ‘De inkoopverklaring van PEFC Nederland voor duurzame productie is ook een blauwdruk voor het verhogen van het aandeel gecertificeerd hout in andere landen. Wij voeren al jaren het PEFC-keurmerk, wat garandeert dat onze producten afkomstig zijn uit duurzaam beheerd bos. Lapack levert hier graag een bijdrage aan.’

Lees hier de publicatie van FEFPEB en PEFC over de procurement claim (inkoopverklaring) rond de verduurzaming en transparantie van de leveringsketen van houten pallets.