De LAPACK Groep

Lapack coronamaatregelen
TitleAddress Description
Lapack
Open Einde 3, 9581 AM Musselkanaal, NederlandLapack

De geschiedenis

De heer H.H. Scholte startte in 1962 met de productie van aardappelkiemkistjes en legde daarmee de basis voor het huidige LAPACK, een volwaardig technologisch palletproductiebedrijf met een breed scala aan houten logistieke hulpmiddelen.

De ontwikkelingen hebben plaatsgevonden op basis van organische groei en bedrijfsovernames.

De heer J. Scholte volgde in 1985 zijn vader op als eigenaar, breidde het bedrijf uit en verplaatste de productie naar het Open Einde 3 in Musselkanaal, de huidige hoofdvestiging met een bedrijfsoppervlakte van ruim 10 hectare.

Op 1 januari 2007 werd LAPACK overgenomen door de heer J. Laning, die zich vooral heeft ingezet om de producten verder te innoveren en het bedrijf internationaal op de kaart te zetten.

Door de komst van de heer J. Drees in 2013, als mede-eigenaar, is het bedrijf zich onder zijn visie gaan toespitsen op productoptimalisatie en kwaliteitsverbetering.

Met de overname van Messendorp in Foxhol en De Jong Pallets in Gorredijk heeft het bedrijf haar positie in het noorden van Nederland versterkt en door de oprichting van LAPACK BVBA in Aalter (België) en LAPACK GmbH in Marsberg (Duitsland) is er duidelijk gestalte gegeven aan de internationale ambities van de LAPACK Groep.

Lapack Portfolio

Portfolio

Onze portfolio bestaat uit pallets, kisten, kratten, speciaal verpakkingen, lastdragers en andere houten productdragers en logistieke hulpmiddelen.

Hierbij valt te denken aan gestandaardiseerde europallets, chemicaliënpallets, systeempallets, exportverpakkingen tot en met aangepaste en op maat gemaakte speciale producten.

Of het nu om eenmalige orders gaat of partijen die, in grotere of kleinere oplages, per maand afgenomen worden; alles is mogelijk bij ons. In het laatste geval zijn er, voor de klant voordelige, meerjarencontracten mogelijk. Als de situatie zich voordoet, worden de voorbereidingen getroffen op locatie bij de klant.

Lapack Oplossingen

Oplossingen

Onze technologische productielijnen, met door robots ondersteunde productiecomponenten, behoren tot de meest geavanceerde in de palletindustrie en garanderen een hoge mate van automatisering met een maximale flexibiliteit.

Binnen LAPACK gebruiken we alleen hout als oplossing voor uw logistieke vraagstuk. In vergelijking met kunststof pallets is het vervaardigen van houten pallets een stuk goedkoper en qua uitvoering en toepassing biedt het oneindig veel meer mogelijkheden.

Hergebruik

LAPACK streeft er naar een pallet zo vaak mogelijk her te gebruiken. Een breed scala van gebruikte en uit gerecycled hout geproduceerde pallets, kisten, kratten en speciaal verpakkingen worden vanuit onze LAPACK Trade & Recycling vestiging in Foxhol geleverd.

Het is tegenwoordig hip om als bedrijf duurzaam te zijn. Bij LAPACK gaan wij daar niet in mee, maar hebben we vanuit onze genen duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Duurzaamheid wordt bij ons overal in toegepast.

Ons bedrijf profileert zich bewust in de markt van de zogenaamde retourstroom. Oude pallets van klanten worden in de vestiging in Foxhol compleet gerepareerd en vinden weer hun weg naar nieuwe klanten.

Lapack Palletmarkt Palletmarkt

Bekijk ons aanbod tweedehands pallets

Verantwoord tweede leven

Graag kopen wij uw overbodige pallets in. Met onze geavanceerde sorteerlijn kunnen wij de optimale prijs betalen voor uw overbodige pallet en met onze, door de jaren heen opgebouwde, expertise geven wij uw pallet een verantwoord tweede leven. Hiermee dragen wij, in samenwerking met u, bij aan het verduurzamen van de logistieke keten.

Al het hout wat écht niet meer bruikbaar is voor de handel, wordt in onze organisatie versnipperd tot hele kleine stukjes.

In de productiehallen van een aantal van onze vestigingen staan gigantische ketels waarin de snippers verbrand worden om in de droogruimtes hout te kunnen drogen én om de betreffende vestiging gedurende het hele jaar te verwarmen.

De snippers die daarna nog overblijven vinden hun weg naar een bedrijf waar men er, door middel van een proces van samenpersen, weer blokken van maakt voor nieuwe pallets.

Kortom, alles wordt gebruikt en er wordt écht niets verspild.

Vragen of liever persoonlijk contact?

We kijken uit naar uw bericht.