IPPC voor uw verpakking

Lapack levert conform ISPM 15

De globalisering, met als gevolg een toenemend internationaal goederenverkeer, heeft ertoe geleid dat dierlijk en plantaardig materiaal over de wereld wordt verspreid. Organismen in hout kunnen parasitair zijn, waardoor ze kunnen leiden tot ziektes in bomen en planten.

In veel landen gelden daarom speciale quarantaineregels ten opzichte van verpakkingen in of op hout om verspreiding van niet-autochtone parasieten te voorkomen en zo de binnenlandse bossen te beschermen tegen ongedierte vanuit het buitenland.

Om ervoor te zorgen dat er geen uiteenlopende importeisen ontstaan, heeft het International Plant Protection Convention (IPPC) de International Phytosanitary Measure 15 (ISPM 15) uitgegeven, waarin richtlijnen opgesteld zijn die dienen voor het  internationaal verzenden van verpakkingen die gemaakt zijn van massief hout.

Bij export van uw producten dient u dus gebruik te maken van een ISPM15 behandelde pallet of speciaal verpakking.

Met een grote capaciteit aan droogkamers binnen LAPACK kunnen alle pallets, kisten of andere speciale verpakkingen worden geleverd in overeenstemming met de ISPM 15 vereisten van de IPPC.

Vragen of liever persoonlijk contact?

We kijken uit naar uw bericht.